Verktyg – Guide till de viktigaste verktygen du behöver

Här finner du våra betyg för webbutiker som säljer verktyg till ditt byggprojekt. Vi har betygsatt de populäraste butikerna utefter deras utbud när det kommer till verktyg. Skalan graderas ifrån 1 – 5. Nedanför listan hittar du våra bedömningspunkter och om du klickar på ”Läs recension” kan du läsa varje specifik recension och se varför webbutiken fick det betyg den fick i den avsedda kategorin som i det här fallet är verktyg.

Betyg för webbutiker som säljer elkomponenter och installationsmaterial

ByggvaruhusKommentarRecensionBetygButiken
clas-ohlson logo Clasohlson.comStörst utbud av verktyg av alla webbutiker vi jämfört. Läs recension Butik
logoBYGGHEMMA Bygghemma.seBra utbud av elverktyg.Läs recension Butik
conrad-logo Conrad.seBra butik med enkel översikt över de verktyg som finns.Läs recension Butik
cdon-logo Cdon.seVäldigt bra utbud av elverktyg.Läs recension Butik
Laitis logo Laitis.seLite billigare varumärken och ett helt okej utbud. Läs recension Butik
byggmaxlogo Byggmax.comHelt okej utbud. Läs recension Butik
buildor-logo Buildor.seHar de allra nödvändigaste verktygen.Läs recension Butik

Vilka verktyg behöver man egentligen till sitt byggprojekt?

För det första så bör du alltid se till att ha standardverktyg hemma oavsett om du håller på med ett byggprojekt eller inte, standardverktygen är: Hammare, Skruvdragare, Kofot och Fogsvans (handsåg). Om du ska ta dig an lite större byggprojekt i hemmet finns det ytterligare verktyg som du kommer att ha stor nytta av såsom: kapsåg, spikpistol, tryckluft, skruvdragare med band med flera som underlättar och snabbar på ditt arbete.

Vad grundar vi betyget på

  • Vilka typer av verktyg som finns
  • Beskrivning av driftkällor mm
  • Leveranser
  • Priser
  • Webbutikens helhet

Typer av verktyg
Här kollar vi på hur många olika verktygstyper det finns i butiken, desto större utbud av verktyg desto bättre betyg får butiken.

Beskrivning av driftkällor
När man ska köpa elverktyg är det viktigt att man känner till driftkällan samt spänning (V) och effekten (W) så att man inte överbelastar sitt elnät hemma, vi anser därför att det är viktigt att webbutiken anger dessa uppgifter på produktsidan.

Leveranser
På den här bedömningspunkten kollar vi på vilka olika typer av leveranssätt som erbjuds när man köper verktyg hos webbutiken. Ju fler olika alternativ för köparen desto bättre betyg ger vi butiken.

Priser
På den här bedömningspunkten gör vi en bedömning hur webbutikens priser står sig emot de andra webbutikernas priser på liknande produkter. Vi värdesätter ett lågt pris.

Webbutikens struktur
Det är viktigt att det är enkelt att hitta det verktyg man letar efter när man navigerar sig igenom webbutiken och vi anser det därför vara av vikt att butikens shop är välstrukturerad och det finns logiska kategorier och bra sökfunktioner som gör att man som besökare enklare hittar den produkt man letar efter.

verktygSka du genomföra ett stort byggprojekt är det nästan lika bra att köpa på sig alla verktyg som man kommer behöva förutom de allra största. Du kommer ha användning för dina verktyg även efter du har renoverat eller byggt klart. De största verktygen eller maskinerna är inte värda att köpa dem ska du istället hyra, jag tänker främst på exempelvis en tombola som används när man blandar betong, en sådan maskin är inte värd att köpa om man bara ska ha den i någon dag när man anlägger golvet på en byggnad, man bör istället hyra maskinen från exempelvis ramirent eller cramo.

Det finns vissa verktyg som man bara måste ha i hemmet även efter renoveringen/byggnationen är klar. Dessa verktyg är:

– Hammare
– Kofot
– Skruvdragare
– Skiftnycklar
– Såg

Andra verktyg som är värda att köpa är:

– Tigersåg
– Slagborr
– Cirkelsåg
– Slip
– Spikpistol
– Kompressor
– Sticksåg

Verktyg som du istället bör hyra är:

– Tombola (Blandare)
– Bilmaskin
– Stenkap

Kostnad för verktyg
Glöm inte bort att räkna in verktygskostnaderna som en del i budgeten när du planerar ditt byggprojekt. Det är faktiskt en ganska stor utgift som du måste vara medveten om när du planerar.

För att se vad verktyg kostar mer exakt kan du kolla det på sidan Verktyg.

Dela detta:

Relaterade inlägg