Vitvaror – Vi har listat de bästa webbutikerna

Här listar vi de olika webbutikerna som säljer vitvaror på nätet, listan grundar sig på olika bedömningspunkter som du kan läsa mer om längst ned på denna sida. Vi ger en helhetsbild till dig om vilka nätbutiker som finns och vi tillhandahåller även ett betyg för webbutiken baserat på nedan nämnda bedömningspunkter. Du som besökare får därför en snabb överblick över vilka som säljer vitvaror och utifall vi anser dem vara bra eller inte.

Webbutiker som säljer vitvaror

ByggvaruhusKommentarRecensionBetygButiken
logo_tretti Tretti.seMycket bra utbud av alla typer av vitvaror samt bra leveransalternativ. Läs recension Butik
cdon-logo Cdon.seStort utbud av vitvaror trots namnet. Läs recension Butik
logoBYGGHEMMA Bygghemma.seBygghemma som har det mesta inom bygg här även ett bra utbud av vitvaror. Läs recension Butik

En stor utgift men ändå ett måste

Att köpa vitvaror är ofta förknippat med stora utgifter, de flesta större vitvaror såsom kylskåp, diskmaskin, tvättmaskin, spis och ugn kostar tusentals kronor, som tur är så håller de oftast uppemot 10 år innan de har gjort sitt. Hyr man sin bostad är vitvaror något som vanligtvis ingår i vilket fall de nyss nämnda, köper man dock en bostad så är det inte alltid vitvarorna ingår och man behöver således köpa nya. För att hjälpa dig i din jakt så har vi tagit fram listan ovan som guidar dig i djungeln bland nätbutikerna, nedan hittar du våra bedömningsgrunder.

Vad grundar vi betyget på

  • Webbutikens utbud av vitvaror
  • Standarden och Varumärken
  • Leveranser
  • Priser
  • Webbutikens struktur

Utbudet av vitvaror
En granskning av olika kategorier hos butiken samt vilka produkter de har till försäljning och hur stort utbud de har i de olika kategorierna.

Standarden och varumärken
Här kollar vi vilka typer av varumärken som webbutiken säljer, vi tycker att det är viktigt att de populäraste varumärkena finns representerade. En butik som endast säljer produkter från en leverantör med ett varumärke som inte är vidare känt av normalkunden ger vi ett lägre betyg. Vi värdesätter alltså utbud och varumärken.

Leveranser
Vilka olika typer av leveranser erbjuds som erbjuds. Här undersöker vi leveranstider samt leveransmetoder.

Priser
Här går vi utvalda prisjämförelser utav populära vitvaror utav samma varumärke fast hos olika webbutiker. Lägre pris ger ett bättre betyg.

Webbutikens struktur
Att handla saker på nätet kan vara krångligt och det kan ibland vara svårt att hitta den produkt man letar efter. På denna bedömningspunkt kollar vi därför på de olika webbutikernas design och struktur när det kommer till användarvänlighet.

Vad behöver du för vitvaror till ditt hem?

En del vitvaror är nästan obligatoriska i ett hem medan andra vitvaror anses mer som lyx och som man kan köpa om man har råd. En vitvara som är obligatorisk är kyl och frys och finns i alla hem. En vitvara som däremot anses som lyx är vitvarordiskmaskin som man köper om man är lite lat, vill spara tid eller om man är en större familj. Vitvaror är dyra och det är en utgift man måste planera för, oavsett vitvara är det viktigt att den håller länge utan att det går sönder eller måste repareras. Cirka 10 år bör dem hålla om det är standardkvalitet. Vitvaror förr i tiden hade mycket längre hållbarhet och det är lite synd att kvaliteten hela tiden sjunker oavsett produkt, menmen det är väll så det är. I vilket fall finns det många saker att tänka på vid inköp för de olika vitvarorna och du kan läsa mer om exakt vad du ska fundera över innan du köper en vitvara på länkarna nedan:

– Diskmaskin
– Häll
– Kylskåp
– Frysar
– Tvättmaskin
– Spis och ugn

Energimärkning och driftkostnader

energimärkningVitvaror drar mycket el, hur mycket el de drar beror på vilket varumärke samt modell du väljer. Det betyder att vitvaror som har ett lågt pris att köpa kan bli dyrare i längden då de drar el, därför är det viktigt att inte bara kolla på priset när du köper vitvaror utan även kolla efter energimärkningen. Energimärkningen syns ofta på vitvarorna i form av en klisterlapp med etiketter i olika färger i skalan grön till röd eller bokstavsskalan (A-G) där grönt är det mest energieffektiva. Med hjälp av energimärkningen kan du enkelt skapa dig en uppfattning om vad vitvaran kommer att kosta i drift.

Räkna ut energikostnaden hos vitvaran genom att ta priset per kilowatt som du betalar i ditt hem gånger (x) den uppskattade förbrukningen.

Energimyndigheten är den myndighet som övervakat att märkningen efterföljs hos alla butiker även webbutikerna.

Läs mer på: energimyndigheten.se/energimarkning
Läs också inlägget om kök här.

Dela detta:

Relaterade inlägg