Hus – Byggmaterial och byggvaror till ditt nya hus

Vare sig du köper ett nytt, ett begagnat eller bygger ett nytt hus så behöver du byggmaterial och produkter såsom vitvaror och andra viktiga saker att fylla ditt hus med för att huset ska bli funktionellt. När man bygger ett nytt hus från grunden behöver man förklarligt nog mer material än om man köper ett färdigt eller begagnat hus. I vilket fall så hade jag tänkt att gå igenom vilket material man måste i de olika situationerna.

Bygga nytt hus

Om du bygger ett helt nytt hus så kommer du behöva väldigt mycket byggmaterial och sedan väldigt mycket produkter att fylla huset med eftersom att du startar helt från noll. Först och främst så måste du ha byggmaterial till grunden sombygga hus huset ska stå på. Det vanligaste är att gjuta en platta vilket gör att du bland annat behöver armeringsjärn, isolering och murbruk.
Sen behöver du givetvis väldigt mycket virke till ditt bygge i många olika storlekar och mått. Givetvis behöver du också en hel del verktyg när du ska bygga hus, vi har samlat ihop de flesta verktygen som du behöver på sidan: verktyg. Där hittar du de olika webbutikernas utbud av verktyg med prisuppgifter och annan information som är bra att känna till innan man genomför ett köp.

Att bygga ett helt nytt hus är kostsamt men du har möjligheten att skapa huset precis som du vill ha det och det är därför många föredrar att göra det. Du behöver i stort sett alla byggvaror och byggmaterial som du kan tänka dig och som finns på den här hemsidan. Förmodligen har inte ens webbutikerna allt det material som du behöver vid en nybyggnation och du kommer säkerligen få lov att besöka någon av Sveriges alla bygghandlar som finns utspridda i de flesta städer i Sverige.

ytterdörrarEn stor utgift när du bygger nytt hus är att köpa:

Fönster
– Innerdörrar
Ytterdörrar
– Material till tak

 

 

Fönster i sig är väldigt dyrt och det är ganska svårt att veta vad man ska välja, för att veta lite hur du bör tänka kan du läsa den här artikeln: fönster, där vi förklarar exakt vilken typ av fönster som du bör välja till ditt hus.

Innerdörrar är inte så dyra per styck men du behöver ganska många, ett normalt stort hus behöver cirka 7 innerdörrar, vilket gör att den sammanlagda kostnaden drar iväg. Det finns inte så mycket man behöver tänka på när man köper en innerdörr, det räcker med att man tycker att dörren ser bra ut.

Vid köp av en ytterdörr måste man däremot beakta hur bra ytterdörren isolerar samt hur säker den är ut ett inbrottsperspektiv. En ytterdörr är ganska dyr och det finns en hel del man måste tänka på innan inköpet, läs på mer om ytterdörrar hör.

Taket till ett nytt hus är inte billigt, mycket material behövs och man måste göra många olika val, artikeln om tak hjälper dig på vägen till ett lyckat köp.

Begagnat hus

Har du precis köpt ett begagnat hus så är det oftast frågan om renovering av vissa rum eller en utbyggnation som är aktuell och då behöver du naturligtvis inte lika mycket material och byggvaror som vid en nybyggnation. De rum som brukar vara slitna och som kräver att man renoverar dem när man köper begagnat är köket och badrummen, de är välanvända rum som ofta har förslitningsskador. Man vill gärna att dessa rum ska vara fräscha när man flyttar in och det är en utav de anledningar till varför de rummen är de populäraste och vanligaste rummen som renoveras. Renoverar man ett kök behöver man: Golv, tapeter, färg, köksskåp, köksluckor, bänkskivor samt vitvaror.

Renoverar man ett badrum behöver man: kakel/klinker, toalett, handfat, vattenblandare, duschkabin, badkar eventuellt torkskåp och tvättmaskin.

Nybyggt hus

Köper du ett nyckelfärdigt hus är det inte mycket byggvaror du behöver, då är det främst frågan om inredning för att fylla de olika rummen med de nödvändiga varorna och möblerna.

Dela detta:

Relaterade inlägg