Inomhus – Byggmaterial du är i behov av till ditt inomhusprojekt

Byggvaror som du är i behov av inomhus är exempelvis:
– Golv
– Kakel
– Eldstäder
– Element
– Tapeter
– Lister

golvAtt välja golv är ganska svårt mest för att det finns så otroligt många varianter att välja på. Ett val man behöver göra är om man ska ha samma golv i hela bostaden eller om man ska variera sig från rum till rum. Jag tycker det är värt att variera sig från rum till rum då man med hjälp av golvet kan skapa en känsla i det rummet. Att använda mörkt golv i ett sovrum är en bra ide om man vill ha mörkt omkring sig när man sover. Ett vardagsrum däremot bör helst vara ljust och därför är ett ljust golv att föredra där.

De vanligaste golvtyperna är tillverkade i laminat och trä. Där trävarianten är den allra vanligaste.

Montera golv

Att montera ett golv kan alla göra, det är inga konstigheter alls egentligen. Speciellt inte om man väljer ett klickgolv då är det mer eller mindre som att lägga ett stort pussel. Klickkonstruktionen går ut på att man fäster två golvbrädor i varandra och vikter i dem i varandra, klickljudet skapas när brädorna har monterats korrekt. Golvet på bilden nedanför är ett klickgolv.
klickgolv laminat

Golvvärme

Golvvärme blir allt mer populärt, främst till badrum men också till andra rum i hemmet. Det är de nya enkla golvvärme produkterna som har fått vanliga människor att utan problem kunna installera och montera fungerande golvvärme. Utbudet av golvvärme lösningar hittar du här golvvärme.

Eldstad

En eldstad är ovärderlig i ett land som Sverige, man har användning för den 7 månader om året om inte mer. Har man inte möjlighet att bygga en klassisk eldstad i bostaden ska man välja en braskamin istället, det enda behöver göra är att dra ut ett rör från kaminen till taket på ditt hus. En braskamin har den fördelen att den skickar ut större del av värmen ut i rummet än upp i skorstenen. Jag personligen föredrar en klassisk eldstad men har man inte plats eller möjlighet att bygga en sådan så ger en braskamin nästintill samma känsla. Skillnaden att den klassiska eldstaden är öppen och inte har ett glashölje som skydd som de flesta braskaminer har.

Element

Har du inte golvvärme i ditt hus så måste du installera element jämt fördelat i din bostad, element installeras oftast under fönster. Det finns element som man fäster på väggen men även portabla element som är perfekta att ta med till sommarstugan eller ställa ner i källaren om det blir för kallt. Själva utseendet på element är inte så tilltalande, de är nästan alltid vita och tråkiga, som tur är finns det elementskydd av trä i olika utformningar som man kan köpa. Ett element kostar från 1000 kr och uppåt.

Dela detta:

Relaterade inlägg