Recension av webbutiken Byggmax.com

Recension Byggmax

Utbud
Material
Leveranser
Priser och betalning
Struktur och Design
Sammanlagt
Billiga priser men inte så stort utbud. Leveranserna är också ett +

3.5

Bra!
Recension av webbutiken Byggmax.com Recenserad av: on . Bra! Om butiken Byggmax är som de flesta känner till en fysisk bygghandel som finns utspridda i stora delar av Sverige och erbjuder ett effektivt drive...... Betyg: 3.5

byggmax recensionOm butiken

Byggmax är som de flesta känner till en fysisk bygghandel som finns utspridda i stora delar av Sverige och erbjuder ett effektivt drive in-system som går ut på att kunderna skall kunna plocka sina varor på egen hand. Den första fysiska butiken öppnades för 20 år sedan i stockholmsförorten Täby. Webbutiken i sig är ganska ny och det är endast den vi har betygssatt i våra recensioner.
Gå Till Butik

Utbudet

Byggmax har främst fokus på grovt byggmaterial och här hittar du allt du behöver av den typen som exempelvis kan vara: Virke, reglar, fasadpanel, skivmaterial, ventilation, takplåt, gjutningsmaterial, plintar, murblock och armeringsjärn.

Vad det gäller byggmaterial med fokus på inredning så har de inte lika bra utbud utan då är butiker såsom Bygghemma eller Skånskabyggvaror ett mycket bättre val.

Kommentarer om webbutiken

Vi gillar hur de olika avdelningarna och dess underkategorier presenteras direkt för besökaren, detta gör det extremt lätt att hitta det man letar efter, man behöver inte hålla på att klicka sig igenom massa huvudkategorier först för att se alla underkategorier utan de syns klart och tydligt och man kan på max 2 klicka ta sig fram till den kategori man är intresserad av.

Vad det gäller designen hos Byggmax.com så anser vi den vara väldigt störande och blir väldigt jobbig för ögonen om man spenderar mer än 10 minuter hos webbutiken. Att använda sig av varumärkets gula och röda tema genom hela butiken är något som vi inte riktigt förstår och vi stör oss på det. Det hade gott och väl räckt med att endast ha logotypen i gult och rött nu man har också valt att ha färgerna även som bakgrund och som menyfärg vilket gör det väldigt störande efter ett tag. Vi hade gärna sett att man använde en mer avslappnad ljus bakgrundfärg

Läs recensioner där Byggmax.com har deltagit

Genomgående betyg

Byggmax har fått ett genomgående hyfsat betyg av oss på ett genomsnitt 3,5 av 5 möjliga för de kategorier vi har recenserat butiken för. Om du letar efter grovt byggmaterial och verktyg så är dock byggmax en väldigt bra webbutik, kanske en utav de bästa. Främst med tanke på att de har fysiska butiker till skillnad från de flesta andra webbutikerna, detta betyder att Byggmax har mycket mer lager utrymme och bättre transportmöjligheten är resterande. Vi tror även att många känner att det är tryckt att beställa från en webbutik som har en fysisk butik i närheten som man kan besöka om det skulle krångla till sig ordentligt med beställningen.

Dela detta:

Relaterade inlägg