Recension av webbutiken Skånskabyggvaror.se

Recension Skånskabyggvaror.se

Utbud
Material
Leveranser
Priser och betalning
Struktur och Design
Sammanlagt
Ett komplett byggvaruhus på nätet men en snygg och enkel webbutik.

3.7

Mycket bra!
Recension av webbutiken Skånskabyggvaror.se Recenserad av: on . Mycket bra! Om butiken Skånskabyggvaror har ett förflutet som sträcker sig ända tillbaka till 1965 där de i början endast hade fokus på tillverkning och försäljni... Betyg: 3.7

skånskabyggvaror.se recensionOm butiken

Skånskabyggvaror har ett förflutet som sträcker sig ända tillbaka till 1965 där de i början endast hade fokus på tillverkning och försäljning av ytterdörrar då via tidningsannonser. Deras försäljning på internet via webbutik startade 1998 men fick en stor förbättring när webbutiken på www.skanskabyggvaror.se lanserades 2008 och det är den som kännetecknar varumärket idag. Man har sedan början valt att gå vidare och erbjuda fler byggvaror än de ursprungliga ytterdörrarna och idag har man ett stort utbud av byggvaror i en mängd olika kategorier.
Gå Till Butik

Utbudet

Våra recensioner av hemsidan har gett oss uppfattningen att butikens utbud är bra men den saknar grova byggvaror helt i dagsläget. Du kan alltså inte köpa plank, virke och liknande grovt byggmaterial via webbutiken vilket är lite synd men när det kommer till fönster, dörrar och byggmaterial för inredning så har dem garanterat det du söker.

En kategori som vi blev förvånande över att hitta hos skånskabyggvaror.se var deras ”Stugor och förråd” avdelning där du kan köpa byggsatser till stugor som man kan bo i och till förråd som man kan ha som större förvaringsutrymmen. En ganska ovanlig kategori men som alltså finns på den här webbutiken.

Kommentarer om webbutiken

Webbutiken är logisk när man kollar på navigeringen och hur strukturen för själva butiken är uppbyggd med de olika avdelningarna och så vidare. De har valt att presentera de 10 största avdelningarna på första sidan och man kan sedan utifrån dessa klicka sig vidare till mindre kategorier.

Rent designmässigt så finns det enligt oss lite att göra, vi gillar inte direkt de skarpa färgerna som används (gul och grönt) men det är samtidigt färger som är en del av varumärket så man kan förstå att det vill använda de färgerna.

De använder sig av tillräckligt många olika sorteringsalternativ för att besökaren enkelt skall kunna sortera bort det som är ointressant och bara fokusera på de varor som är av intresse. Du kan bland annat sortera på tillverkningsmaterial.

Läs recensioner där Skånskabyggvaror.se har deltagit

Genomgående betyg

Skånskabyggvaror har fått ett hyfsat betyg av oss på de olika kategorierna som butiken har deltagit i som är de kategorier som ni ser ovan. Deras genomsnittliga betyg överlag är 3,7 av 5 möjliga vilket ger indikation att det är en bra webbutik som har en del byggvaror och byggmaterial men som inte når ändå fram, just i det här fallet är det främst på grund av att de inte har något utbud av grovt byggmaterial vilket gör att betyget inte riktigt orkar hela vägen.

Dela detta:

Relaterade inlägg